Kako varni so vaši podatki?

 

Zanesljivo varnostno shranjevanje podatkov ni samo stvar dobrega gospodarja temveč tudi integritete in ugleda, saj so podatki vse bolj kritični in nujno potrebni za nemoteno poslovanje. Vse več podjetij že preverja na kakšen način imajo njihovi partnerji shranjene poslovne informacije, saj lahko izguba ali uhajanje ogrozita vse.

V zadnjem času je vse večkrat slišati “Povejte mi kako imate urejeno varnostno kopiranje računalniških podatkov in povem vam kakšno podjetje ste…”

Si vi upate povedati strankam in partnerjem kako imate urejeno varnostno shranjevanje podatkov?

Spodnji vprašalnik vam pomaga ugotoviti pred koliko nevarnostmi vas varuje vaša trenutna rešitev.

Vprašalnik
Ali so vaši podatki varni pred POŽAROM?
(Vsako uro je zaradi požara uničenih 8 podjetij… več kot 43% jih takoj propade!)

DA

NE

Ali so vaši podatki varni pred POPLAVO, POTRESOM in drugimi naravnimi katastrofami?

DA

NE

Ali so vaši podatki varni pred KRAJO?
(Ste vedeli, da vsakih 43 sekund ukradejo računalnik…?!)

DA

NE

Ali so vaši podatki varni pred VIRUSI?

DA

NE

Ali so vaši podatki varni pred okvarami STROJNE OPREME?
(V več kot 40% je za izgubo podatkov kriva okvara strojne opreme!)

DA

NE

Ali so vaši podatki varni pred ČLOVEŠKIMI NAPAKAMI?
(Na primer: nenamerno brisanje, uničenje, nepravilne operacije,…)

DA

NE

Ali so vaše varnostne kopije šifrirane?
(Nešifrirane varnostne kopije so najpogostejši izvor odtekanja podatkov!)

DA

NE

Ali varnostne kopije shranjujete na trakove?
(Po Gartnerjevi raziskavi naj bi bilo 71% vseh trakov delno ali v celoti neuporabnih!)

DA

NE

Ali vaše varnostne kopije shranjujete na oddaljenih lokacijah?
(Veliko podatkov se izgubi ali uniči ravno med fizičnim transportom na oddaljeno lokacijo!)

DA

NE

Koliko časa hranite posamezne varnostne kopije?
(Povprečen čas v katerem uporabnik ugotovi izgubo podatkov je 28 dni!)

več kot 30

manj kot 30

Koliko kopij posameznih varnostnih kopij imate?

2 ali več

manj kot 2

Ali imate urejeno varnostno kopiranje prenosnih računalnikov?
(Ste vedeli, da vsak teden samo na letališčih izgine več kot 15.000 prenosnikov?)

DA

NE

Že samo en “rdeč” odgovor lahko predstavlja resno grožnjo vašim podatkom in organizaciji zato vam priporočamo, da razmislite o posodobitvi vaše varnostne politike, saj trenutna ne ustreza priporočilom dobrega in odgovornega “gospodarja”.
Izguba podatkov se vse pogosteje smatra kot malomarnost in neodgovorno ravnanje, ter je velikokrat razlog za propad podjetja. Prav gotovo si ne želite, da se ravno vi pojavite v novicah kot podjetje, ki je zaradi izgube podatkov propadlo in v nevarnost spravilo tudi svoje stranke in partnerje.

Ne glede na to kako dobro skrbite za svoj sistem, kako dobre ljudi zaposlujete in kako dobro opremo imate… ne morete zagotoviti primerne varnosti svojih podatkov, če so ti shranjeni samo na enem mestu. Nevarnost je  precej večja kot se večina zaveda.

iStor DataVault je sistem za varno shranjevanje vaših kritičnih podatkov na varno oddaljeno lokacijo. Podatki z vaših strežnikov, delovnih postaj ali prenosnikov so šifrirani in prenešeni v iStor-ove varne podatkovne centre, kjer so vam na voljo 24 ur na dan.

Kaj ponuja rešitev iStor?

Visoka varnost

Rešitev iStor DataVault je bila zasnovana za kar najvišjo raven varnosti in zanesljivosti. Ponuja izredno zmogljive funkcije za optimizirano varnostno kopiranje in obnavljanje podatkov ter pomaga zagotoviti skladnost z zakonodajo.

Še pred pošiljanjem podatkov se ti šifrirajo s pomočjo najmočnejših varnostnih metod, ki so na voljo, in takšni ostanejo tako med vsemi prenosi kot tudi samo hrambo. Šifrirni ključ ima le stranka, pri čemer se vsi procesi beležijo, tako da je nadzorna veriga vseh aktivnosti jasno razvidna.

Več-nivojska avtentikacija s funkcijo RestoreLock bo tudi najzahtevnejšim strankam z zelo občutljivimi podatki pomagala izpolniti še tako visoke zahteve glede zagotavljanja varnosti dostopa do podatkov.

Takojšnja zaščita na oddaljeni lokaciji

Podatki so po obdelavi in šifriranju nemudoma poslani v geografsko ločene varne podatkovne centre ali na vašo zunanjo lokacijo oziroma v center za ponovno vzpostavitev po katastrofi.

Pošiljanje informacij na varno lokacijo poteka povsem samodejno, kar zagotavlja varnost in obnovljivost vseh vaših podatkov ne glede na to, kdaj in kje jih potrebujete.

Stroškovno učinkovita zaščita

Administracija, strojna in programska oprema, mediji in električna energija – stroški za varnostno kopiranje podatkov se hitro kopičijo. iStor DataVault je povsem samostojna rešitev in deluje z vašo obstoječo infrastrukturo – ni vam treba kupiti ali upravljati nobene strojne ali programske opreme.

Plačate zgolj za storitve, ki jih uporabljate, s čimer se izognete vsem kapitalskim naložbam.

Centralno upravljanje

Odpravite potrebo po dodatni strojni opremi in lokalnem IT osebju na oddaljenih lokacijah. iStor DataVault omogoča upravljanje vseh procesov varnostnega kopiranja/obnavljanja z ene centralne lokacije.

Obnovite lahko katere koli podatke iz katere koli varnostne kopije, in sicer tam, kjer jih potrebujete.

iStor BackupAppliance (opcija)

iStor BackupAppliance (BA) omogoča številne prednosti vključno z zelo hitrim delovanjem in takojšnjim dostopom do podatkov tudi ob izpadu povezav.

Izbirate lahko tudi kateri podatki, kako pogosto in kako hitro se replicirajo naprej v iStor-ove podatkovne centre ali na sekundarni iStor BA. S tem lahko dodatno optimizirate stroške in manj kritične podatke hranite samo na izbranih lokacijah.

Napredna obdelava podatkov

iStor ponuja širok nabor naprednih funkcij. Izredno učinkovito stiskanje in preprečevanje podvajanja podatkov (de-duplikacija), kar na globalni ravni bistveno zniža čas, potreben za varnostno kopiranje, porabo prostora in porabo pasovne širine omrežja.

De-duplikacija deluje na ravni celotne organizacije, vključno z oddaljenimi pisarnami in mobilnimi uporabniki. Preverjanje celovitosti podatkov vam zagotavlja, da so vaše varnostne kopje vedno točne.

Okolju prijazno

iStor nenehno uvaja nove tehnologije in uvaja procedure, da bi znižali porabo električne energije in količino elektronskih odpadkov. Razumeti in ukrepati glede okoljskih vplivov informacijske tehnologije bi morala biti pomembna strateška obveza za vsako organizacijo.

Z uporabo iStor proizvodov in storitev boste poleg uporabe najnaprednejših tehnologij, pripomogli tudi k ohranjanju našega planeta.

iStor BACKUP. NI SAMO REŠITEV, JE KULTURA.

KULTURA ODGOVORNEGA POSLOVANJA

pokličite nas na 01 560-47-03

Ostale rešitve informacisjke varnosti